Flytta till USA

 

Runt om i hela världen finns det massor av människor som drömmer om att prova lyckan i USA. Det stora landet i väst har länge haft den här effekten på människor och det har alltid funnits en stark tro på att här, i detta land, kan alla lyckas. Möjligheterna är desamma för alla, det spelar ingen roll var man kommer ifrån, vad man har eller inte har. Vem som helst kan börja med två tomma händer och fortfarande lyckas stort om man bara är dedikerad och arbetar tillräckligt hårt. På det här sättet har det varit ända sedan nybyggarna började bege sig till USA och det har till dags dato inte förändrats alls.

Populärt bland svenskar

Även vi svenskar har en lång tradition av att utvandra eller flytta till USA. Ända sedan det tidiga 1800- talet har svenska medborgare valt att lämna landet till förmån för USA. Och alltfler väljer även idag att bosätta sig här. För svenskar brukar det inte vara alltför svårt att få visum för att bo i USA men man ska komma ihåg att det ändå är en ganska invecklad process man ska gå igenom och det gäller att välja rätt visum som gäller för den anledning som man själv har för att vistas i USA.

Visum

Som sagt finns de flera olika typer av visum som man kan ansöka om. Vilket visum som är aktuellt beror helt på vad avsikten med vistelsen i USA är. För att hitta rätt typ av visum för den egna vistelsen och även för att ansöka om detta kan man vända sig till den amerikanska ambassaden. På deras hemsida finns all information man kan tänkas behöva för att ansöka om rätt visum.

HiResVill man flytta till USA under en längre tid bör man ansöka om uppehållstillstånd, ett så kallat green card. Detta får man lättast om någon i USA sponsrar en. Det kan till exempel röra sig om en nära släkting eller en arbetsgivare. Man kan även få uppehållstillstånd om man besitter värdefulla kvalifikationer eller kompetens som saknas i USA och därmed kan utföra arbeten som de andra invånarna inte klarar av.