Åk på en vinresa

Att åka på en vinresa är en spännande upplevelse för alla sinnen. De flesta vingårdar ligger utanför Sveriges gränser och därför kan det bli dyrt att genomföra en vinresa. Som tur är finns det vinresor för alla olika budgetar.

Res iväg utan att lämna hemmet

Har du inte tid att resa iväg eller vill du undvika att flyga med hänsyn till klimatet? Kanske tycker du att det är för dyrt att åka på en resa just nu? Som tur är kan du beställa chardonnay och andra viner hos Vinoteket och få dem levererade direkt hem till dörren. Chardonnay är världens mest odlade gröna druva och används för att göra vita och mousserande viner. Det är den gröna druva som används i champagne. Chardonnay odlas över hela världen och det görs många olika vinstilar. Beställ gärna hem olika viner gjorda av chardonnay. På så sätt får du uppleva många olika vinregioner utan att behöva lämna hemmet!

Res inom Sverige

Om du vill hålla dig inom Sverige kan du besöka någon av de många vingårdarna i Skåne. De senaste åren har svensk vinproduktion fått ett uppsving tack vare både investerare och varmare klimat. Fortfarande når inte svenska viner samma nivå som många andra vinländers produktion, men det är definitivt intressant att prova.

Res utanför Sveriges gränser

Om du har tid och råd kan du resa utomlands och besöka vingårdar i Frankrike, Spanien, Portugal, Italien eller varför inte Chile, Australien eller USA? Även Georgien, Ungern och Slovenien är spännande vinländer att besöka.

dotmag