3 saker för dig som vill resa bekvämt

Att resa är för många associerat med glädje, avslappning och semester. Det kan även innefatta jobb, stress och långa transporter. Oavsett vad det är för typ av resa så finns det vissa saker som gör resan bekvämare. Här kan du läsa mer om några av dessa.

Resekragen

En mjuk krage är ett måste för att kunna vila ordentligt på resan. Resekragen håller nacken upprätt om du somnar sittandes vilket är både bekvämt och ergonomiskt. En härlig och mjuk resekudde gör helt enkelt din resa mer bekväm, oavsett om du reser med bil, tåg, båt eller flyg. Det svenska varumärket Nyttadesign erbjuder ett brett sortiment av etiskt producerade resekragar i miljövänliga material. Hos dem hittar du bland annat formbara nackkuddar som är tillverkade i ekologisk bomull och fyllda med veteagn. Deras smarta resekrage har kardborreband vilket gör att den enkelt kan spännas fast runt väskan när du inte använder den. Utöver resekragar erbjuder Nyttadesign en rad andra produkter som ökar välbefinnandet och förenklar vardagen och resan. Samtliga produkter är miljövänliga och många innehåller restmaterial från fruktindustri och lantbruk.

Värmekudden

Nyttadesign erbjuder även sköna värmekuddar som ökar ditt välbefinnande på resan. Värmekuddar och vetekuddar kan användas för att lindra smärta, exempelvis mensvärk eller muskelvärk, på ett behagligt sätt. De kan även läggas i frys eller kyl och användas mot solbränna eller hud som behöver kylas ned. Självklart kan även vetekudden användas även om du inte har ont någonstans. Om du ofta känner dig frusen är kudden perfekt för att värma upp dig. Den är även mycket uppskattad av barn och kan användas för att värma upp sängen innan läggdags. För många ger värmekudden en trygghetskänsla när de är på resande fot. Den väger inte särskilt mycket och kan enkelt värmas upp i micro eller ugn.

Yogamattan

Om du ibland känner att du har svårt att träna på resan bör du packa med en yogamatta. Med en mjuk och behaglig matta kan du enkelt utföra yoga och avslappningsövningar var du än är. Det är viktigt att du väljer en yogamatta som ger bra grepp och stöd vid övningar. Du kan även komplettera med mjuka gummiband om du vill variera din träning ytterligare på resan. Många väljer dock att bara träna yoga när de är på semester eftersom det är en träningsform som ger det lugn och välbefinnande som många eftersträvar under ledigheten.

dotmag