Besök trendiga San Francisco

San Francisco är en av de mest politiskt liberala städerna i USA, vilket genom historien och ända fram till idag bland annat har fått resultatet att staden lockat till sig en ung, hipp och liberal befolkning – något som har gjort San Francisco till en av de trendigaste städerna i USA som man kan bo i.

Även om man inte bor i San Francisco har dock staden mycket att erbjuda i form av vackra och imponerande sevärdheter, liksom självklart i form av sin unika arkitektur och sina rullande, branta backar.

Ett måste vid ett besök i San Francisco är till exempel att se Golden Gate-bron på nära håll, med sina röda bågar som är synliga på långt håll. Om man sedan tar en promenad rakt söderut i staden från Golden Gate-bron kommer man till Golden Gate Park, där det finns mycket att se både för den konstintresserade, naturintresserade och vetenskapsintresserade. I parken ligger nämligen konstmuseet De Young, liksom det naturhistoriska museet California Academy of Sciences. Allt omges av grönskan i parken, som bland annat består av en japansk trädgård.goldengate1

Självklart bör man vid ett första besök i San Francisco också se till att planera in klassiska turistaktiviteter, som att besöka den ökända fängelseön Alcatraz, och åka en rundtur med någon av stadens spårvagnar. Om man väljer att promenera i staden bör man också se till att gå genom San Franciscos Chinatown – där bor flest kineser av alla Chinatown i hela Nordamerika.

Strax söder om San Francisco ligger en av anledningarna till att staden har blivit så trendig, och till att bostadspriserna i San Franciscos innerstad har skjutit i höjden – Silicon Valley. Silicon Valley är centrum för hela elektronik- och IT-industrin i Kalifornien, och är ett Mecka för IT-intresserade över hela världen. Man behöver dock inte bege sig hela vägen till San Francisco och Silicon Valley för att få hjälp med eventuella datorproblem som man har på hemmaplan, eftersom det finns gott om IT-företag även i Sverige som har kompetens inom en rad olika IT-områden. Om man exempelvis behöver hjälp med sårbarhetsanalyser eller annan IT-säkerhet, kan man kontakta Holm Security. På det sättet kan man också njuta av sin semester i San Francisco utan att oroa sig för sitt företags eller sin egen datasäkerhet.

dotmag