Bilsemester i Europa

Bilsemester är en klassiker och något som de flesta svenska familjer någon gång provat på. Det är ett fint sätt att uppleva saker tillsammans och det ger minen för livet. Ofta håller man sig då i Sverige eller möjligen Norden och det är projekt som har många fördelar. En är att man vet ungefär vad man har att vänta sig av vägar och annat som hör resan till. Vi vill dock slå ett slag för ett lite längre äventyr. Hela Europa ligger faktiskt vidöppet när man väl korsat Östersjön via Öresundsbron eller en tur med bilfärja. Det kan bli allt från helt fantastiskt till ganska jobbigt, dels beroende på väder och andra faktorer man inte kan kontrollera men även beroende på hur man planerat sin resa. I den här texten ska vi ge tips kring hur man skapar så bra förutsättningar för sig som möjligt ute på vägarna i Europa. Det vi framförallt kommer att koncentrera oss på är hur man gör själva färdmedlet så trevligt som möjligt och hur man ska förhålla sig till själva resplanen. Behövs det en?

Bilen blir ert hem på vägen

Det säger sig självt att man tillbringar väldigt mycket tid i bilen under just en bilsemester. Hur bekvämt man har det ute på vägarna har stor betydelse för hur man kommer att uppleva resan. Att ha gott om plats är för passagerare och packning är viktigt. Det gäller att ta tillvara på bagageutrymmet så att man inte behöver saker i passagerardelen som sedan inte används under de många timmarna i bilen. Däremot ska man, särskilt om det finns barn i familjen, ha förströelser tillgängligt. Surfplattor och mobiltelefoner med fulladdade batterier kan erbjuda välkommen variation till vyerna som syns genom rutan. Nackkuddar är en liten detalj som dock kan göra mycket för komforten i bilen. Fundera i förväg på hur alla som ska med på resan sitter bekvämast och gör de individuella anpassningar som krävs. Ibland är det en bra idé att hyra en bil som är väl anpassad för den här typen av resa. Se om du kan hitta en bra guide i kvällspressen, om du vill ännu fler tips kring hur du gör det bästa möjliga av en bilsemester i Europa.

Att planera eller inte planera

I Sverige är vi många som tycker att det känns tryggt med en välplanerad semester. Då minskar risken för mindre behagliga överraskningar. När man bilar i Europa kan man boka boenden lång tid i förväg men det gäller då att ha lite marginaler för förseningar. Exakt hur lång tid det tar att färdas mellan två platser är ju inget man kan kontrollera. En annan strategi är att inte planera så mycket. En hel del av den information man behöver för att ta beslut om var det är trevligt att stanna få man ju under resans gång. Är vädret fantastiskt en dag kan det kännas fånigt att sätta sig i bilen bara för att man måste hinna fram till ett vandrarhem där man bokat rum. Sist men inte minst bör man fundera på hur man ska finansiera en bilsemester i Europa. Har man inte redan sparat ihop pengarna kan man Jämföra lån på https://www.sambla.se och säkert hitta ett upplägg som är gynnsamt utifrån den ekonomiska situation man befinner sig i.

dotmag