Gör chartersemstern till en äventyrsresa

Det finns nästan två slags resepersonligheter: de som reser på charter och de som inte vågar medge att de faktiskt har åkt på charter. Det finns många fördelar med en charterresa, som att det är enkelt och billigt. Men att åka på charter kan vara så mycket mer än att bara ligga på playan.

Charterresan

Att åka på charter är ett återkommande nöje för många. Svenskarnas favorit-resemål är Kanarieöarna, grekiska övärlden och Thailand. Du kan hitta menyer på svenska, engelska och tyska på alla stora chartermål. För många handlar charterresan om att få slappna av, få ligga på stranden och få umgås med familjen. Om du älskar strandlivet kan du designa egna badlakan med tryck – både roligt och ett enkelt sätt att hålla reda på familjens badlakan. Du hittar snygga badlakan hos medtryck.com. En annan klassiker på charterresan är hotellets buffé med både svensk mat, pizza och annat gott. Det är trevligt att åka på charter och för många familjer är det en välbehövd vila. Men det finns mer att göra på charterresmål än att bara ligga på stranden och äta hotellmat – aktiviteter som gör resan än roligare.

Roliga aktiviteter för hela familjen

Charterresor passar särskilt familjer och pensionärer och mycket är anpassat efter de två grupperna. Det är också många familjer som väljer att mötas på ett charterresmål som Grand Canaria eller Kreta med hela tjocka släkten – kanske inte så klimatsmart, men enkelt. Det är lättare för ett par eller ett kompisgäng att skapa aktiviteter utan charterarrangörerna, än för en hel familj, men det finns mycket som också en familj eller släkt kan göra. Ett tips är att hyra bil för en dag. Många av de stora charterresmålen ligger på öar med ett berg i mitten. På alla resmål finns det möjlighet att vandra i vacker natur. Det kan vara skönt att få göra ett avbrott från stranden, läka lite solblåsor och röd hud, och se träd och vackra blommor. Ni bör dock inte hyra bil om ni åkt till Thailand, då det inte är lika säkert att köra där som i Europa.

Det finns också roliga vattensporter att testa. Om ni reser till Egypten eller Thailand finns det möjlighet att snorkla och dyka i korallrev. Det är ofta möjligt att testa på att dyka även om du inte har dykcertifikat, genom att en instruktör hjälper dig med utrustningen. Barn bör bara snorkla. Tänk dock på att inte röra korallerna, så att reven inte påverkas negativt.

Roliga aktiviteter för paret eller kompisgänget

Det finns mycket att göra om ni bara är vuxna som åkt på charterresa tillsammans. Det finns ofta mycket mer än bara en strand och en snäll vandringsled att utforska. I de flesta berg finns det grottor eller längre vandringar att företa. Ni kan också hyra cykel, vilket både ger motion och en möjlighet att verkligen se mycket. För en barnfamilj kan det vara både vara skönt och mer ekonomiskt att bara äta hotellmat, men som vuxna resenärer kan ni passa på att upptäcka nya maträtter och mysiga matställen.

dotmag