Hitta bästa resväskan till Japanresan

Vilken dröm att resa till Japan! Det är en sådan typ av resa som inte händer särskilt många gånger i livet, och medan du väntar är det lätt att drömma dig iväg till när du går på där bland körsbärsblommor och tempel. Men när det väl börjar närma sig avresedatum och allt blir mer verkligt, är det viktigt att detaljerna är välplanerade – vilken typ av resväska du ska använda är en sådan detalj.

Rymlig väska ofta att föredra

Den mest avgörande faktorn när det kommer till val av resväska är hur länge du ska vara borta, och hur mycket du behöver ha med dig. Till många platser i världen kan du packa relativt lätt och sedan köpa det du behöver när du väl är på plats, till och med vissa kläder. Till viss del skulle du kunna göra det när du ska till Japan också, men är du västerlänning är sannolikheten stor att du behöver kläder som är ett par storlekar större än vad som är vanligt i Japan. Där är både kvinnorna och männen över lag kortare och nättare än vi, och det kan bli svårt att ge sig ut för att hitta även de viktigaste basplaggen i rätt storlek. Därför är det klokt att packa din resväska med alla de kläder du kan tänkas behöva, och i så fall fokusera på att köpa teknikprylar och toalettartiklar på plats i Japan, om du vill spara utrymme i väskan.

Det bästa valet skulle därför vara en tålig och rejäl resväska, som klarar att resa till andra sidan jorden. Men har du en riktigt stor väska behöver du också tänka på vilka transporter du ska använda när du är Japan och behöver ha med dig din resväska. Om du överväger lokaltrafiken bör du kanske tänka om, då bussarna i de större städerna ofta är fulla av lokalbefolkningen och det kommer bli väldigt jobbigt både för dem och dig att försöka få plats med en stor resväska där.

Liten handväska är bäst

Om vi tar steget från stor resväska till vilken typ av handväska du ska ha med dig så finns några extra tips till dig. I det här fallet är det bra ju nättare väskan är, eftersom du kommer ha den med dig var du än går i Japan. Att vara smidig är en dygd i detta vackra land, och om du har en tillräckligt liten och smidig handväska slipper du riskera att den stöter till andra när du går förbi dem. Det kan tyckas vara en liten detalj, men ju mer respekt du visar andra desto bättre. Iväg och packa med dig nu, och njut av din fantastiska resa!

dotmag