Res bort med pappa över jul

Tycker du också att det är svårt att hitta en bra present till pappa? Ofta är det lättare att komma på presenter till våra mödrar, kanske för att det finns många härliga skönhetsprodukter att köpa till dem. Men vad ger man egentligen till en man som verkligen blir uppskattat? Här vill vi föreslå att barnen bjuder pappa på en resa över jul!

Storstad, lantgård eller strand till julen

Alla är vi helt olika vad gäller hur vi vill fira julen. Vissa tycker att snö och kyla hör vintern till. Och visst är det otroligt vackert när snön faller glittrande på marken och skapar sådan där riktig myskänsla. Om det är så som pappa är, så är en bra idé att ta en stadsresa till exempelvis Helsingfors eller Berlin, eller varför inte hyra en lantlig stuga på engelska landsbygden? Är pappa mer förtjust i värme och sol så bör du inte tveka efter att hitta en resa till ett solparadis. Visste du att länderna nära ekvatorn har perfekt väder när det är som mörkast och kallast hos oss? Ta till exempel en tripp till soliga och natursköna Costa Rica och njut av surfing, en mustig gallo pinto, apor som svingar sig i träden över stränderna, och att hela världen är “pura vida!” (rena livet, på svenska – en hyllningsfras till det vackra i det enkla).

Hitta rätt symboliska julklapp

Hur ska du nu lägga fram resan? Förr i tiden när man hade pappersbiljetter så kunde man lägga dem i ett kuvert och slå in. Men idag går inte det. Beroende på vilken resa som ni vill göra kan du presentera din julklapp till pappa genom en härlig representativ present, och sedan låta honom gissa var ni ska. Du kanske kan ge en tjocktröja till lantgårdssemestern, en basker inför Parisresan, eller ett drinkglas inför strandresan. Bara fantasin sätter gränser för din överraskning! Oavsett var du och dina syskon tar med er pappa så kommer det att bli en jul han sent förglömmer.

dotmag