Resa – för återhämtning och personlig utveckling

 

Människan har i alla tider rest. Förr var det av andra anledningar än idag. Maten kanske började ta slut eller så ökade någon form av hot och man behövde flytta på sig.
Så småningom började man resa för nöjes skull. För att se nya platser, vidga sina vyer och skaffa värdefulla kontakter på andra platser. Sedan lång tid tillbaka har man även rest för avkoppling, återhämtning och tillfrisknande. Hälsoresor av olika slag var populära för flera hundra år sedan liksom de än idag lockar mängder av resenärer.

Relax and spa concept. Woman with a flower in hair relaxing in a pool at Krabi, Thailand.

SPA-resor

Många åker idag på olika typer av retreat och SPA-resor. Att koppla bort vardagens stress, samla ny energi och få inspiration till olika saker i livet. Olika stressrelaterade sjukdomar är vanliga idag och en Spa-helg i Sverige eller kanske en längre resa utomlands kan vara en liten del i vägen tillbaka mot balans. Är man smärtpåverkad kan det vara bra att gå till en bra naprapat i Stockholm eller liknande, innan man ger sig iväg på resan. Då kan man få hjälp med det akuta smärttillståndet och sedan söka en balans för livet i stort, för att inte återigen hamna i samma situation.

Inre resa

Man kan även se det som att man är i behov av en inre resa, om man har börjat känna sig trött, sliten och kanske upplever att man fått problem med psykisk ohälsa. Att hämta sig från psykisk ohälsa tar tid, och man får inte stressa fram resultaten. Det är en process att hitta tillbaka till sig själv och få kontakt med både kropp och själ. Var och en som behöver den här typen av återhämtning gör sin egen resa. Releasing all the tensionDet är högst individuellt vad man behöver göra och hur lång tid det tar. En sak har de allra flesta gemensamt, och det är att det tar betydligt längre tid än man tror. Först måste man komma till insikt, och sen hitta acceptansen. Man behöver genomföra förändringar för att ta bort roten till problemet, och sen hitta sitt nya sätt att leva. Där någonstans måste man börja ge kropp och knopp chans till en ordentlig återhämtning, och en resa kan vara ett utmärkt verktyg på vägen!

dotmag