Resor kräver giltigt pass

Skall du kanske ut och resa i sommar eller planerar du för ett storslaget äventyr längre fram? Då vet du redan nu hur viktigt det är med ett giltigt pass. Om du är född och uppvuxen i Sverige är passet troligtvis en självklarhet och världen ligger i stort sett öppen för dig. Kanske har du rest på solsemester med dina föräldrar som barn, kanske är du en äventyrare med smak för udda resmål. Oavsett vad det än må vara är det viktigt att du har koll på ditt pass, och skulle du behöva förnya det kan det vara klokt att göra det i god tid innan nästa resa.

Pass eller nationellt id-kort

Var smart och förnya ditt pass i god tid före dina resor så slipper du sista minuten stressen och risken att stå utan pass när det är dags för avresa. Viktigt att veta är att ditt pass måste vara giltigt under hela din vistelse så att du på så vis kan bevisa i vilket land du är medborgare. Idag finns det även möjlighet att välja ett nationellt id-kort framför passet. Detta kort är i samma storlek som ett körkort och är med andra ord lättare att förvara. Innan du bokar din resa bör du dock kolla så att det flygbolag du väljer accepterar nationella id-kort som legitimation.

Mot nya äventyr

De flesta av oss älskar att resa. Vi svenskar har den fördelen att vi i stort sett är välkomna i hela världen och riskerar inte att bli stoppade vid gränserna på grund utav vår nationalitet. Av den anledningen borde vi resa mer och verkligen passa på att se världen och upptäcka olika kulturer. Är du kanske intresserad av ett äventyr i vindruvans tecken, sök på syrah.nu och upptäck en ny värld. Är det istället charter som lockar är internet fullt av webbsidor och företag som frestar med bra priser och roliga aktiviteter. Vad du än är sugen på är nästa äventyr inte lång borta.

dotmag