Rom – den eviga staden

Rom är Italiens huvudstad och besöks utav cirka 30 miljoner turister varje år. Staden har blivit ett klassiskt resmål med många sevärdheter och upplevelser. Rom är en antik stad som grundades 753 år f. Kr och var huvudstad i det Romerska riket. Denna stad bär på mycket historia och för den historieintresserade så är detta det perfekta resmålet. I Rom finns mängder med arkitektur och en av de mest välkända byggnaderna är Colosseum som läts byggas utav en kejsare och där b.la strider mellan djur, gladiatorspel och teater framfördes. Besöker du Rom är det självklart att även njuta av den italienska maten, staden har många utmärka pizzerior och restauranger.

En av Sveriges vackraste städer

Men du behöver inte åka långt för att besöka en stad med härliga upplevelser och vingslag av historia. har du besökt någon av de 12 vackraste städerna i Sverige, så vet du att även Sverige bär på mycket historia och vackra byggnader. Staden Nora som ligger i Västmanland har byggnader kvar från 1700-talet och är en av Sveriges mest välbevarade småstäder. Denna lilla stad består utav kullerstensgator och är en riktig småstadsidyll. Att vandra runt på gatorna i denna stad är som att gå på ett museum, och varje liten byggnad och affärsskylt har sin egna unika karaktär. Nora ligger längs en sjö och närheten till vattnet gör staden, om möjligt, ännu vackrare.

Den medeltida staden

Är du intresserad utav svenska städer så är ett besök i den skånska staden Ystad att rekommendera. Staden har sina rötter i medeltiden och stadskärnan ligger innanför tre portar. Här kan du besöka ett av Sveriges äldsta hotell, Hotell Continental och se över 300 korsvirkeshus, ingen annan stad i Europa har så många korsvirkeshus. De mest populära sevärdheterna är Mariakyrkan, Gråbrödraklostret och Ystads teater. Det går även att gå en guidad visning som inspirerats utav författaren Henning Mankells populära böcker om kommissarie Wallander. Besöker du Ystad under sommaren så kan du bada längs den 40 km långa kuststräckan som rymmer många fina sandstränder.

dotmag