Tips för dig som ska till Bali

Att åka till ett land som är mycket billigare än vad det är hemma i Sverige kan vara en mycket rolig upplevelse. När man ska göra en långresa eller på en weekendresa kan det absolut vara smart att se över priserna på destinationen man tänkt åka till. Tack vare att priserna är lägre kan man som turist passa på att unna sig sådant som man kanske inte prioriterar när man är hemma.

Boende på Bali

Bali är ett sådant land som är billigare att leva i än vad det är i Sverige. Många som åker till Bali på semester passar på att hyra ett hus att bo i med egen pool. Ett hus för fyra personer med egen pool kostar ungefär 500-1500 kr per natt. Om man väljer att hyra ett hus under en längre tid brukar man kunna förhandla ner priset en del. I vissa hus ingår frukost och tvättservice med mera. Man kan hitta dessa hus genom att bland annat kolla på Airbnb, vilken är en sajt där privatpersoner hyr ut sina hus.

Att ta sig runt på ön

Ön är ganska stor och det tar några timmar att ta sig från den södra delen till den norra. Att hyra en bil med chaufför är förstås ett lämpligt sätt när man önskar ta sig runt på ön. Dock bör man vara medveten om att trafiken är mycket belastad och i princip överallt är det köer och i princip ett tempo på 1-30 km/h, speciellt inne i städerna. Om man önskar ta sig fram lite snabbare än så kan man hyra en moped eller motorcykel. Att hyra en moped/motorcykel kostar omkring 40 kr för en dag. Om man ska vara på ön en längre tid brukar man kunna förhandla ner priset för hyran av mopeden/motorcykeln. Något att observera innan man ger sig ut i trafiken är dock att reglerna i trafiken inte är som de hemma i Sverige, i Bali är det mer “störst går först”. Mopeder kör ofta på trottoaren eller kör slalom mellan bilarna i bilköerna. Utöver denna hetsiga trafik måste man också vara medveten om att det inte är högertrafik i Bali, de kör alltså på motsatt sidan vägen än vad vi är vana vid hemma. Har man inte kört moped eller motorcykel tidigare kanske man bör överväga om man verkligen bör göra detta på ön.

Aktiviteter

Som på alla andra solsemestrar är det förstås sol och bad som står på schemat på detta härliga soliga ställe. Men det finns också massa andra aktiviteter att ägna sig åt såsom yoga, meditation, massage men det finns också en hel del dagklubbar, surfing, snorkling med mera. Aktiviteterna är inte speciellt dyra och man kan passa på att testa på allt möjligt!

dotmag